saflora eļļa: ieguvums un kaitējums, Kāpēc izmantot, vai es varu to lietot svara zaudēšanai

Saflora eļļa ir pārtikas eļļa, iegūts no saflora auga sēklām. Saflora eļļa ir pārtikas eļļa ar vislielāko dubulto taukskābju īpatsvaru., linolskābe, un tāpēc to bieži sauc “diētiskā eļļa”.

Saflora eļļa ir ēdama augu eļļa, ko iegūst no saflora auga sēklām (to sauc arī par saflora augu vai viltus safrānu). Saflora ar dzelteni oranžajiem ziediem jau viduslaikos Eiropā tika kultivēta sarkano un dzelteno krāsvielu ražošanai.. Mūsdienās safloru galvenokārt audzē ASV., Krievija un Austrālija.

Saflora eļļa, iegūts no saflora, ir gaiši zeltaini dzeltenā krāsā un ar riekstu garšu, līdzīga saulespuķu eļļas garšai.

Saflora eļļa satur apmēram 10% piesātinātās taukskābes, par 12% mononepiesātinātās taukskābes 12 procenti un 77% polinepiesātinātās taukskābes, no kuriem 76% - linolskābe un 1% linolēnskābes. Tas nozīmē, ka saflora eļļā starp visām eļļām ir visaugstākais vērtīgās linolskābes saturs. Šī iemesla dēļ saflora eļļu bieži sauc par diētisko eļļu.. Saflora eļļa var pazemināt holesterīna līmeni un uzlabot imunitāti.

Augstā nepiesātināto taukskābju satura dēļ saflora eļļa ir īpaši jutīga pret karstumu un tai ir zems kūpināšanas punkts no plkst. 150 ° C. Tāpēc tas nav piemērots cepšanai un fritēšanai, bet to vajadzētu izmantot tikai aukstās virtuvēs. Saflora eļļa lieliski sader ar neapstrādātiem dārzeņiem., salāti un biezpiena ēdieni (biezpiens). Linsēklu eļļa ir piemērota arī dārzeņu mērcei., makaroni vai kartupeļi. No saflora eļļas var pagatavot garšīgas aukstās mērces.

saflora eļļa: Ieguvums veselībai

Zinātnisko pētījumu rezultātā tika konstatēts, ka saflora eļļas ķīmiskais sastāvs satur rekordu salīdzinājumā ar citiem augu eļļu veidiem, gamma tokotrienola daudzums, ti. savienojumiem, kas pieder pie labvēlīgajām E vitamīna šķirnēm. Par, lai saglabātu visas priekšrocības, saflora eļļa tiek ražota ar aukstās presēšanas palīdzību.

Iepriekš uzskaitītie saflora eļļas veidi atšķiras ne tikai pēc to iegūšanas veida vai gatavā produkta krāsas., augu eļļas vitamīnu un minerālvielu sastāvs arī atšķiras. Piemēram, saflora eļļas sastāvs, iegūts ar aukstu presēšanu, satur daudz vairāk E vitamīna, un arī K. Nav pārsteidzoši, ka šādas saflora eļļas labums cilvēka organismam būs daudz lielāks, nekā no produkta, iegūts ar mazāk saudzīgiem līdzekļiem. Saflora eļļu aktīvi izmanto medicīnā, un arī uztura nolūkiem.

Piemēram, ar aptaukošanos vai lieko svaru, saflora eļļa palīdz normalizēt vielmaiņas un gremošanas procesus, kas rodas cilvēka organismā.

Pateicoties tā sastāvam, saflora eļļa palīdz atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vēdera rajonā.. Jā, un arī visur citur.. Bet īpaši uz vēdera.

Lai zaudētu svaru, pietiek ar vienu ēdamkaroti katru dienu iekšķīgi.. Regulārs saflora eļļas patēriņš 1-2 karotes dienā 6 mēnešus, jūs varat ievērojami uzlabot savu figūru, i., kļūsti slaidāks. Tas samazina tauku daudzumu, un muskuļu masu, pretēji, palielinājumi.

Un vēl viens neliels bonuss no saflora eļļas. Cilvēki,diabēta slimniekiem eļļa pazeminās un normalizēs cukura līmeni asinīs.

Saflora eļļa skaistai figūrai

Saflora eļļā esošā linolskābe labvēlīgi ietekmē cilvēka ķermeni kopumā., kā arī palīdz sirds un asinsvadu sistēmas slimību profilaksē un ārstēšanā. Saflora eļļu izmanto ne tikai kā pārtiku vai zāles. Šāda veida augu eļļa tiek aktīvi izmantota kosmētikas ražošanā ādas kopšanai., kā arī mati.

Atpakaļ uz augšu poga