safloriöljy: hyötyä ja haittaa, Miksi käyttää, voinko ottaa sen painonpudotukseen

Safloriöljy on ruokaöljy, johdettu saflorikasvin siemenistä. Safloriöljy on ruokaöljy, jossa on eniten kaksoisrasvahappoja., linolihappo, ja siksi sitä usein kutsutaan “ruokavalioöljy”.

Safloriöljy on syötävä kasviöljy, joka saadaan saflorikasvin siemenistä (sitä kutsutaan myös saflorikasviksi tai vääräksi sahramiksi). Keltaoransseineen kukkineen saflori on alun perin viljelty punaisten ja keltaisten väriaineiden tuotantoon Euroopassa jo keskiajalla.. Nykyään safloria kasvatetaan pääasiassa Yhdysvalloissa., Venäjä ja Australia.

Safloriöljy, johdettu saflorista, on vaalean kullankeltainen väri ja pähkinäinen maku, samanlainen kuin auringonkukkaöljyn maku.

Safloriöljy sisältää noin 10% tyydyttyneitä rasvahappoja, noin 12% kertatyydyttymättömät rasvahapot 12 prosenttia ja 77% monityydyttymättömät rasvahapot, minkä 76% - linolihappo ja 1% linoleenihappo. Se tarkoittaa, että safloriöljy sisältää eniten arvokasta linolihappoa kaikista öljyistä. Tästä syystä safloriöljyä kutsutaan usein ravintoöljyksi.. Safloriöljy voi alentaa kolesterolia ja vahvistaa vastustuskykyä.

Suuren tyydyttymättömien rasvahappojensa vuoksi safloriöljy on erityisen herkkä lämmölle ja sillä on alhainen savupiste. 150 ° C. Joten se ei sovellu paistamiseen ja friteeraukseen, mutta sitä tulisi käyttää vain kylmissä keittiöissä. Safloriöljy sopii erinomaisesti raakojen vihannesten kanssa., salaatteja ja rahkaruokia (raejuusto). Pellavansiemenöljy sopii myös vihannesten kastikkeeksi., pastaa tai perunaa. Safloriöljystä voi valmistaa herkullisia kylmiä kastikkeita.

safloriöljy: Hyötyä terveydelle

Tieteellisen tutkimuksen tuloksena se löydettiin, että safloriöljyn kemiallinen koostumus sisältää ennätyksen muihin kasviöljyihin verrattuna, gamma-tokotrienolin määrä, eli. liitännät, joka kuuluu E-vitamiinin hyödyllisiin lajikkeisiin. Varten, säilyttää kaikki edut safloriöljy on tuotettu kylmäpuristamalla.

Yllä luetellut safloriöljytyypit eroavat paitsi valmistustavasta tai lopputuotteen väristä., myös kasviöljyn vitamiini- ja kivennäisainekoostumus vaihtelee. Esimerkiksi, safloriöljyn koostumus, saatu kylmäpuristamalla, sisältää paljon enemmän E-vitamiinia, ja myös K. Ei yllättävää, että tällaisen safloriöljyn hyödyt ihmiskeholle ovat paljon suuremmat, kuin tuotteesta, saatu vähemmän hellävaraisin keinoin. Safloriöljyä käytetään aktiivisesti lääketieteessä, ja myös ravitsemustarkoituksiin.

Esimerkiksi, liikalihavuuden tai ylipainon vuoksi safloriöljy auttaa normalisoimaan aineenvaihduntaa ja ruoansulatusprosesseja, esiintyy ihmiskehossa.

Koostumuksensa ansiosta safloriöljy auttaa pääsemään eroon ylimääräisistä kiloista vatsan alueella.. Kyllä, ja kaikkialla muuallakin.. Mutta varsinkin vatsassa.

Painon pudottamiseksi riittää yksi ruokalusikallinen päivittäin suun kautta.. Säännöllinen safloriöljyn kulutus 1-2 lusikallista päivässä 6 kuukauden ajan, voit parantaa vartaloasi merkittävästi, eli laihdu. Tämä vähentää rasvan määrää, ja lihasmassaa, kääntäen, Lisää.

Ja toinen pieni bonus safloriöljystä. Ihmiset,diabeetikoille öljy alentaa ja normalisoi verensokeritasoja.

Safloriöljy kauniille vartalolle

Safloriöljyn sisältämällä linolihapolla on myönteinen vaikutus koko ihmiskehoon., ja auttaa myös ehkäisemään ja hoitamaan sydän- ja verisuonijärjestelmän sairauksia. Safloriöljyä ei käytetä vain elintarvikkeena tai lääkkeenä. Tämän tyyppistä kasviöljyä käytetään aktiivisesti kosmetiikan valmistuksessa ihonhoitoon., samoin kuin hiukset.

Takaisin alkuun -painike