safflorolja: nytta och skada, Varför användning, kan jag ta det för viktminskning

Safflorolja är en matolja, kommer från frön från safflorväxten. Safflorolja är den matolja med högst andel dubbla fettsyror., linolsyra, och därför kallas det ofta “dietolja”.

Safflorolja är en ätbar vegetabilisk olja, som erhålls från frön från safflorväxten (det kallas också för safflorväxt eller falskt saffran). Safflor, med sina gulorange blommor, odlades ursprungligen för framställning av röda och gula färgämnen i Europa redan på medeltiden.. Idag odlas safflor främst i USA., Ryssland och Australien.

Safflorolja, kommer från safflor, har en ljust gyllene gul färg och har en nötaktig smak, liknar smaken av solrosolja.

Safflorolja innehåller ca 10% mättade fettsyror, om 12% enkelomättade fettsyror 12 procent och 77% fleromättade fettsyror, varav 76% - linolsyra och 1% linolensyra. Det betyder, att safflorolja innehåller den högsta halten av värdefull linolsyra bland alla oljor. Av denna anledning kallas safflorolja ofta för en dietolja.. Safflorolja kan sänka kolesterolet och stärka immuniteten.

På grund av sitt höga innehåll av omättade fettsyror är safflorolja särskilt känslig för värme och har en låg rökpunkt fr.o.m. 150 ° C. Den är alltså inte lämplig för stekning och fritering, men den ska bara användas i kalla kök. Safflorolja passar utmärkt till råa grönsaker., sallader och kvargrätter (keso). Linfröolja är också lämplig för dressing av grönsaker., pasta eller potatis. Safflorolja kan användas för att göra läckra kalla såser.

safflorolja: Fördel för hälsan

Som ett resultat av vetenskaplig forskning hittades det, att den kemiska sammansättningen av safflorolja innehåller rekord i jämförelse med andra typer av vegetabiliska oljor, mängd gamma-tokotrienol, dvs.. anslutningar, som tillhör de nyttiga varianterna av vitamin E. För, för att bevara alla fördelar med safflorolja framställs genom kallpressning.

De typer av safflorolja som anges ovan skiljer sig inte bara i hur de erhålls eller i färgen på den färdiga produkten., vitamin- och mineralsammansättningen i vegetabilisk olja varierar också. Till exempel, sammansättning av safflorolja, erhålls genom kallpressning, innehåller mycket mer E-vitamin, och även K. Inte överraskande, att fördelarna med sådan safflorolja för människokroppen kommer att vara mycket större, än från produkten, erhålls med mindre skonsamma medel. Safflorolja används aktivt i medicinskt, och även för dietändamål.

Till exempel, med fetma eller övervikt hjälper safflorolja till att normalisera metaboliska och matsmältningsprocesser, förekommer i människokroppen.

På grund av sin sammansättning hjälper safflorolja att bli av med extra kilon i buken.. Ja, och överallt annars också.. Men speciellt på magen.

För att gå ner i vikt räcker det att ta en matsked dagligen oralt.. Regelbunden konsumtion av safflorolja 1-2 skedar om dagen i 6 månader kan du förbättra din figur avsevärt, dvs bli smalare. Detta minskar mängden fett, och muskelmassa, omvänt, ökningar.

Och ytterligare en liten bonus från safflorolja. Människor,för diabetiker kommer oljan att sänka och normalisera blodsockernivåerna.

Safflorolja för en vacker figur

Linolsyran i saffloroljan har en gynnsam effekt på människokroppen som helhet., och hjälper också till att förebygga och behandla sjukdomar i det kardiovaskulära systemet. Safflorolja används inte bara som livsmedel eller medicin. Denna typ av vegetabilisk olja används aktivt i produktionen av kosmetika för hudvård., samt hår.

Tillbaka till toppen-knappen