Saflor olje: nytte og skade, Hvorfor bruke, kan jeg ta det for vekttap

Safflorolje er en spiselig olje, avledet fra frøene til saflorplanten. Safflorolje er den spiselige oljen med høyest andel doble fettsyrer., linolsyre, og derfor kalles det ofte “diett olje”.

Safflorolje er en spiselig vegetabilsk olje, som er hentet fra frøene til saflorplanten (det kalles også saflorplante eller falsk safran). Safflor, med sine gul-oransje blomster, ble opprinnelig dyrket for produksjon av røde og gule fargestoffer i Europa allerede i middelalderen.. I dag dyrkes saflor hovedsakelig i USA., Russland og Australia.

Saflor olje, avledet fra saflor, har en lys gylden gul farge og har en nøtteaktig smak, ligner på smaken av solsikkeolje.

Safflorolje inneholder ca 10% mettede fettsyrer, omtrent 12% enumettede fettsyrer 12 prosent og 77% flerumettede fettsyrer, hvorav 76% - linolsyre og 1% linolensyre. Det betyr, at saflorolje inneholder det høyeste innholdet av verdifull linolsyre blant alle oljer. Av denne grunn blir saflorolje ofte referert til som en diettolje.. Safflorolje kan senke kolesterolet og øke immuniteten.

På grunn av sitt høye innhold av umettede fettsyrer er saflorolje spesielt følsom for varme og har lavt røykepunkt fra 150 ° C. Så den egner seg ikke til steking og frityrsteking, men den skal kun brukes på kalde kjøkken. Safflorolje passer utmerket til rå grønnsaker., salater og kvarkretter (cottage cheese). Linfrøolje egner seg også til dressing av grønnsaker., pasta eller poteter. Safflorolje kan brukes til å lage deilige kalde sauser.

Saflor olje: Fordel for helsen

Som et resultat av vitenskapelig forskning ble det funnet, at den kjemiske sammensetningen av saflorolje inneholder rekord i sammenligning med andre typer vegetabilske oljer, mengde gamma-tokotrienol, dvs.. forbindelser, som tilhører de gunstige variantene av vitamin E. For, for å bevare alle fordelene med saflorolje produseres ved kaldpressing.

Typene saflorolje som er oppført ovenfor, er ikke bare forskjellige i måten de oppnås på eller i fargen på det ferdige produktet., vitamin- og mineralsammensetningen til vegetabilsk olje varierer også. For eksempel, sammensetning av saflorolje, oppnådd ved kaldpressing, inneholder mye mer vitamin E, og også K. Ikke overraskende, at fordelene med slik saflorolje for menneskekroppen vil være mye større, enn fra produktet, oppnådd på mindre skånsomme måter. Safflorolje brukes aktivt i medisinsk, og også for diettformål.

For eksempel, med fedme eller overvekt hjelper saflorolje til å normalisere metabolske og fordøyelsesprosesser, forekommer i menneskekroppen.

På grunn av sammensetningen hjelper saflorolje å bli kvitt ekstra kilo i mageområdet.. Ja, og alle andre steder også.. Men spesielt på magen.

For å gå ned i vekt er det nok å ta en spiseskje daglig oralt.. Regelmessig inntak av saflorolje 1-2 skjeer om dagen i 6 måneder, kan du forbedre figuren din betydelig, dvs. bli slankere. Dette reduserer mengden fett, og muskelmasse, omvendt, øker.

Og en annen liten bonus fra saflorolje. Mennesker,for diabetikere vil oljen senke og normalisere blodsukkernivået.

Safflorolje for en vakker figur

Linolsyren i saflorolje har en gunstig effekt på menneskekroppen som helhet., og hjelper også i forebygging og behandling av sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Safflorolje brukes ikke bare som mat eller medisin. Denne typen vegetabilsk olje brukes aktivt i produksjon av kosmetikk for hudpleie., samt hår.

Tilbake til toppen-knappen