sáfrányolaj: haszon és kár, Miért érdemes, szedhetem fogyáshoz

A pórsáfrányolaj étkezési olaj, a pórsáfrány magjából származik. A pórsáfrányolaj a legnagyobb arányban kettős zsírsavakat tartalmazó étkezési olaj., linolsav, és ezért gyakran nevezik “diétás olaj”.

A pórsáfrányolaj ehető növényi olaj, amelyet a pórsáfrány növény magjából nyernek (pórsáfránynövénynek vagy hamis sáfránynak is nevezik). A sárga-narancssárga virágú pórsáfrányt eredetileg vörös és sárga festékek előállítására termesztették Európában már a középkorban.. Manapság a pórsáfrányt főleg az USA-ban termesztik., Oroszország és Ausztrália.

Sáfrányolaj, pórsáfrányból származik, világos aranysárga színű és diós ízű, hasonló a napraforgóolaj ízéhez.

A pórsáfrányolaj kb 10% telített zsírsavak, körülbelül 12% egyszeresen telítetlen zsírsavak 12 százalék és 77% többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyből 76% - linolsav és 1% linolénsav. Azt jelenti, hogy a pórsáfrányolaj az összes olaj közül a legmagasabb értékes linolsavat tartalmazza. Emiatt a pórsáfrányolajat gyakran diétás olajnak nevezik.. A pórsáfrányolaj csökkentheti a koleszterinszintet és erősítheti az immunitást.

Magas telítetlen zsírsavtartalma miatt a pórsáfrányolaj különösen érzékeny a hőre és alacsony füstölési pontja van. 150 ° C. Tehát sütésre és rántásra nem alkalmas, de csak hidegkonyhákban szabad használni. A pórsáfrányolaj remekül illik a nyers zöldségekhez., saláták és túrós ételek (túró). A lenmagolaj alkalmas zöldségek öntésére is., tészta vagy burgonya. A pórsáfrányolajból finom hideg szószok készíthetők.

sáfrányolaj: Jótékony hatás az egészségre

Tudományos kutatás eredményeként kiderült, hogy a pórsáfrányolaj kémiai összetétele rekordot tartalmaz más típusú növényi olajokhoz képest, gamma-tokotrienol mennyisége, azaz. kapcsolatokat, amely az E-vitamin jótékony fajtái közé tartozik. Mert, a pórsáfrányolaj minden előnyének megőrzése érdekében hidegsajtolással állítják elő.

A fent felsorolt ​​pórsáfrányolaj-típusok nemcsak előállításuk módjában vagy a késztermék színében különböznek egymástól., a növényi olaj vitamin- és ásványianyag-összetétele is változó. Például, pórsáfrányolaj összetétele, hideg sajtolással nyerik, sokkal több E-vitamint tartalmaz, és K. Nem meglepo, hogy az ilyen pórsáfrányolaj előnyei az emberi szervezet számára sokkal nagyobbak lesznek, mint a termékből, kevésbé kíméletes eszközökkel szerezték meg. A pórsáfrányolajat aktívan használják az orvostudományban, és diétás célokra is.

Például, elhízás vagy túlsúly esetén a pórsáfrányolaj segít normalizálni az anyagcsere- és emésztési folyamatokat, az emberi szervezetben előforduló.

A pórsáfrányolaj összetételéből adódóan segít megszabadulni a hasi terület felesleges kilóktól.. Igen, és mindenhol máshol is.. De főleg a hason.

A fogyáshoz elegendő napi egy evőkanál szájon át bevenni.. A pórsáfrányolaj rendszeres fogyasztása 1-2 kanál naponta 6 hónapig, jelentősen javíthatja az alakját, azaz karcsúbb legyen. Ez csökkenti a zsír mennyiségét, és izomtömeg, Fordítva, nő.

És még egy kis bónusz a pórsáfrányolajból. Emberek,cukorbetegek számára az olaj csökkenti és normalizálja a vércukorszintet.

Pórsáfrányolaj a gyönyörű alakért

A pórsáfrányolajban található linolsav jótékony hatással van az emberi szervezet egészére., valamint segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében is. A pórsáfrányolajat nem csak élelmiszerként vagy gyógyszerként használják. Ezt a fajta növényi olajat aktívan használják a bőrápoló kozmetikumok gyártásában., valamint a hajat.

'Fel a tetejéhez' gomb