slunečnicový olej: prospěch a újmu, Proč používat, můžu to vzít na hubnutí

Světlicový olej je jedlý olej, získané ze semen světlice barvířské. Světlicový olej je jedlý olej s nejvyšším podílem dvojitých mastných kyselin., kyselina linolová, a proto se často nazývá “dietní olej”.

Světlicový olej je jedlý rostlinný olej, který se získává ze semen světlice barvířské (nazývá se také světlice barvířská nebo nepravý šafrán). Světlice barvířská se žlutooranžovými květy byla původně v Evropě pěstována pro výrobu červených a žlutých barviv již ve středověku.. Dnes se světlice barvířská pěstuje především v USA., Rusko a Austrálie.

Slunečnicový olej, odvozené od světlice barvířské, má světle zlatožlutou barvu a má ořechovou chuť, podobná chuti slunečnicového oleje.

Světlicový olej obsahuje cca 10% nasycené mastné kyseliny, o 12% mononenasycené mastné kyseliny 12 procent a 77% polynenasycené mastné kyseliny, z toho 76% - kyselina linolová a 1% Kyselina linolenová. To znamená, že světlicový olej obsahuje ze všech olejů nejvyšší obsah cenné kyseliny linolové. Z tohoto důvodu je světlicový olej často označován jako dietní olej.. Světlicový olej může snížit hladinu cholesterolu a posílit imunitu.

Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je světlicový olej zvláště citlivý na teplo a má nízký bod kouřivosti od 150 ° C. Není tedy vhodný na smažení a fritování, ale měl by se používat pouze ve studené kuchyni. Světlicový olej se skvěle hodí k syrové zelenině., saláty a tvarohová jídla (tvaroh). Lněný olej je vhodný i na zálivku zeleniny., těstoviny nebo brambory. Světlicový olej lze použít k výrobě lahodných studených omáček.

slunečnicový olej: Přínos pro zdraví

V důsledku vědeckého výzkumu bylo zjištěno, že chemické složení světlicového oleje obsahuje rekord ve srovnání s jinými druhy rostlinných olejů, množství gama tokotrienolu, tj. spojení, který patří k prospěšným odrůdám vitaminu E. Pro, pro zachování všech výhod světlicového oleje se vyrábí lisováním za studena.

Výše uvedené druhy světlicového oleje se liší nejen způsobem získávání nebo barvou hotového výrobku., vitaminové a minerální složení rostlinného oleje se také liší. Například, složení světlicového oleje, získané lisováním za studena, obsahuje mnohem více vitamínu E, a také K. Nepřekvapující, že přínos takového světlicového oleje pro lidský organismus bude mnohem větší, než z produktu, získané méně šetrnými prostředky. Světlicový olej se aktivně používá v lékařství, a také pro dietní účely.

Například, s obezitou nebo nadváhou pomáhá světlicový olej normalizovat metabolické a trávicí procesy, vyskytující se v lidském těle.

Světlicový olej díky svému složení pomáhá zbavit se přebytečných kilogramů v oblasti břicha.. Ano a také všude jinde.. Ale hlavně na břiše.

Pro hubnutí stačí užívat jednu polévkovou lžíci denně perorálně.. Pravidelná konzumace světlicového oleje 1-2 lžíce denně po dobu 6 měsíců, můžete výrazně zlepšit svou postavu, tedy hubnout. Tím se snižuje množství tuku, a svalové hmoty, naopak, zvyšuje.

A další malý bonus od světlicového oleje. Lidé,pro diabetiky olej sníží a normalizuje hladinu cukru v krvi.

Světlicový olej pro krásnou postavu

Kyselina linolová obsažená ve světlicovém oleji působí blahodárně na lidský organismus jako celek., a také pomáhá při prevenci a léčbě onemocnění kardiovaskulárního systému. Světlicový olej se používá nejen jako potravina nebo lék. Tento druh rostlinného oleje se aktivně používá při výrobě kosmetiky pro péči o pleť., stejně jako vlasy.

Tlačítko Zpět nahoru